Spaanse hypotheek nodig?

Wat een fantastisch land is Spanje toch! Zon, zee, strand, cultuur, heerlijk eten en ook zeker het ontspannen leven zijn al genoeg redenen om een woning te kopen in Spanje. Om zelf lekker naar toe te gaan en om te verhuren. Een mooie investering, waar jezelf ook nog eens volop van kan genieten. Speciaal voor de Costa Blanca, de Costa del Sol en de Costa Brava kun je bij ons terecht voor een hypotheek bij een Spaanse bank. 

Wij hebben nauwe banden met verschillende gerenomeerde Spaanse banken en helpen jou bij het hele proces van de hypotheekaanvraag. Jij bent daardoor verzekerd van een soepel aanvraagproces en van een gunstige hypotheekofferte, die wij als gediplomeerd en erkend hypotheekadviseur ook nog eens voor jou controleren. En net zoals bij  een Nederlandse hypotheek gaan wij grondig te werk.  

1. Orienterend gesprek 
Als je echt van plan bent een woning in Spanje te kopen, dan nodigen wij jou graag uit voor een kosteloos orienterend gesprek. Wij bekijken dan globaal of er voor jou mogelijkheden zijn voor een Spaanse hypotheek, leggen de verdere procedure uit en lichten de kosten toe van het eventuele vervolgtraject. 
De regels in Spanje zijn anders dan in Nederland. En als niet-resident moet je bijvoorbeeld rekening houden met een maximale financiering van 70% van de waarde van de woning. Aangezien de 'kosten koper' ca. 14% bedragen, moet je dus al snel ca. 44% van het aankoopbedrag of taxatiewaarde (laagste van de twee) aan eigen geld inbrengen.  

2. Pre-scan
Is er een positief oordeel vanuit het orieterende gesprek en wil jij verder in het traject, dan starten wij met een pre-scan. Wij bespreken jouw financiele gegevens met één van de Spaanse banken waar wij mee samenwerken en ontvangen een voorlopige offerte. 

3. Kopen woning
Als wij een voorlopige offerte hebben ontvangen, dan kan je jouw Spaanse droomwoning gaan kopen. Nieuwbouw of bestaande bouw. Wij adviseren in bepaalde situaties een advocaat en/of een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Hiervoor hebben wij goede contacten met betrouwbare,  Nederlands sprekende partijen om jou zoveel mogelijk werk uit handen te nemen!

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem gerust even contact met ons op.

Benieuwd naar onze klantbeoordeling? Lees onderstaande reviews