Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is dé garantie op hypotheken tot € 435.000,- en met energiebesparende voorzieningen zelfs € 461.100,-. Met NHG leen je verantwoord en veilig. Bovendien kun je met NHG profiteren van een fikse korting op de hypotheekrente. Dit voordeel kan oplopen tot soms wel 0,60% per jaar. Dat kan honderden euro’s per jaar schelen!

Het maximale aankoopbedrag van een woning is € 435.000,-. 

Wij bekijken altijd of je in aanmerking komt voor NHG. Want, stel dat je arbeidsongeschikt raakt of werkloos, je relatie beëindigd of je partner komt te overlijden, dan kan het zijn dat je de hypotheeklasten niet meer kunt betalen. Wanneer je de woning verkoopt en de opbrengst is niet voldoende om de hypotheekschuld af te lossen, dan betaalt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen het verschil (restschuld) aan de geldverstrekker (de bank waarbij u de hypotheek heeft). Zo wordt voorkomen dat je met een schuld achterblijft.

Voor het verkrijgen van NHG betaal je éénmalig 0,60% (borgtochtprovisie) over het volledige hypotheekbedrag. Het is ook mogelijk om bij het oversluiten van de hypotheek op een huis dat reeds in bezit is, NHG aan te vragen. Hier zitten wel wat andere / extra voorwaarden aan vast. Uiteraard informeren wij je hier graag over.

Belangrijk nieuws:  per 1 januari 2024 is de NHG-grens verhoogd van € 405.000 naar € 435.000!!!! Dit betekent veel meer kansen voor starters die samen een woning willen kopen.
Combineer onze Kickstart Hypotheek met een Svn Starterslening. Of met onze aankoopbegeleiding waarbij je kan bieden zonder voorbehoud van financiering. Er gaat een wereld voor je open!

 

Benieuwd naar onze klantbeoordeling? Lees onderstaande reviews